Karsten 1

Karsten1.jpg

Drømmen er, at køre lastbil igen

Karsten kom ind af døren hos Aalborg AKTIV, iført røde arbejdsbukser og træsko. Han havde tidligere haft sit eget vognmandsfirma, hvor han kørte rundt i hele landet. Der var ingen tvivl om, at han var en rigtig arbejdsmand som ønskede at få noget for hånden.

Inden han henvendte sig hos Aalborg AKTIV, manglede han indhold i hverdagen. Han savnede et arbejde med kollegaer og nogle arbejdsopgaver der gav mening. Det skulle gerne være nogle opgaver som han var god til og gerne i et miljø, som han kendte fra sin tid som vognmand. Sammen fandt vi frem til, at Karstens helt store ønske var, at komme ud at køre lastbil igen.

Tilbage til miljøet

Vi tog derfor kontakt til vognmandsfirmaet K. Knudsen, som er beliggende i Karstens nærmiljø. Det viste sig, at vognmandsfirmaet kendte ham fra tidligere og de ville gerne tilbyde ham en praktik-periode. I dag har han snart været ved vognmandsfirmaet i et år, hvor han er tilknyttet som frivillig.

Når han ikke er at finde i værkstedet er han på landevejene i følgeskab med chauførerne. Senest har han haft en tur til Sjælland og tilbage. Arbejdspladsen udtaler bl.a.: ”Inden chauførerne skal ud at køre, går de lige forbi værkstedet og spørger Karsten til, om ikke han vil med ud at køre. Her får de sjældent nej”. På den måde har vi fået sammensat et tilbud, som tager udgangspunkt i Karstens drøm om at køre lastbil.  

Det handler om at få sine kompetencer i spil

Efter den seneste opfølgning, blev det endnu engang bekræftet hvor glade begge parter var for hinanden. På spørgsmålet om, hvorfor det går så godt, svarede Karsten; ”Jamen det er jo det her jeg er god til” og fortæller hertil om, hvordan han nu får sine kompetencer fra sin tid som selvstændig vognmand, i spil igen.

Karsten har efter en trafikulykke erhvervet en hjerneskade, det medfører nogle hensyn, men det er ikke der fokus ligger for arbejdspladsen. Værkstedsmedarbejderen udtaler; ”Han er en del af os”, hvilket også symboliseres meget godt af billedet.

Ud over en god kollega, er Karsten også en påmindelse til alle de øvrige medarbejdere om, hvor hurtigt og pludseligt vores livssituation kan ændre sig. Heldigvis er han også det gode eksempel på, hvordan vi gennem en målrettet og samskabende indsats kan skabe en meningsfuld hverdag.

Uanset om du er førtidspensionist, og har lyst til at lave noget andet, eller du er arbejdsgiver, og vil åbne døren for et menneske med andre kompetencer og ressourcer, må du meget gerne komme forbi Poppelvej 14 i Aalborg til en snak eller kontakte os på 99 31 53 74 eller aalborgAKTIV@aalborg.dk.

 

Aalborg AKTIV